De cattery

Frederik en Mark

De German Rex is een klein en zeldzaam ras dat fokkers nodig heeft om het voortbestaan te waarborgen. Toen onze wens zelf om met German Rex te willen fokken met zoveel enthousiasme werd toegejuicht door Inge Winter (Cattery Basari) besloten we hiervoor te gaan, en geduldig te wachten op het eerste voor de fok geschikte kitten (Jikke).

Jikke werd onze eerste German Rex poes en wat hebben we geluk met haar. Ze is lief, speels, aanhankelijk en heeft een prachtige zachte vacht. Foppe wordt de vader van ons eerste nestje. Het karakter van Foppe en zijn ouders is fantastisch: hij ligt veel op schoot, is gericht op mensen en sociaal. We verwachten in de winter van 2017-2018 het eerste nestje van Jikke en Foppe.

Jikke – april 2017

Wij, Mark Koese en Frederik Furnée, zijn thuis opgegroeid met katten en kittens. Vlak nadat we elkaar leerden kennen kregen we van een vriend 2 jonge katten: de zusjes Spic en Spot, die hij wegens omstandigheden niet meer kon verzorgen.

Spot overleed in 2011 aan acuut nierfalen. Als snel kamer we er achter dat Dikkie niet graag alleen is. Met de komst van Mika (Cornish Rex) in 2013 is onze voorliefde voor de Rex geboren en begonnen we ons in de verschillende rassen te verdiepen. Dikkie (Spic) wordt nu ouder en Mika heeft een speel-kamaraadje nodig. Toen zijn we op zoek gegaan naar een German Rex en zo kwamen we in contact met Inge Winter.

spot_op_kanvas_bijgesneden

Spot (2003 – 2011)

 

Alle katten wonen bij ons in huis. We bieden de katten alle ruimte die ze nodig hebben. We hebben voldoende tijd om onze katten alle zorg en liefde te geven.

Cattery Irusan is geregistreerd bij Mundikat – NL onder nummer: M16-1870.

 

Opleiding en cursussen:

Tinley – 24 februari 2017

Kattengedrag (cursus bij Tinley Academie) – februari 2017

 

 

 

 

KGA – 11 maart 2017

Kittens – welzijn door kennis (cursus bij KGA) – maart 2017