De cattery

Jikke – april 2017

De German Rex is een klein en zeldzaam ras dat fokkers nodig heeft om het voortbestaan te waarborgen. Toen onze wens zelf om met German Rex te willen fokken met zoveel enthousiasme werd toegejuicht door Inge Winter (Cattery Basari) besloten we geduldig te wachten op onze eerste voor de fok geschikte kitten.

Cattery Irusan – German Rex – Amsterdam

Jikke werd de eerste German Rex poes van onze Cattery Irusan, en wat hebben we geluk met haar. Ze is lief, speels, aanhankelijk en heeft een prachtige zachte vacht. Snel daarna kwam Foppe en hij werd de vader van enkele nestjes. Het karakter van Foppe en zijn ouders is fantastisch: hij ligt veel op schoot, is gericht op mensen en sociaal. In het voorjaar van 2018 kreeg Jikke haar eerste nestje van kater Artie.

Inmiddels hebben we meerdere nestjes kittens grootgebracht. Het is veel werk maar we doen het met plezier. Een huis vol kittens is super gezellig. Het contact met nieuwe eigenaren is altijd leuk. Als we weten dat onze kittens en katten goed terecht komen maakt dat het afscheid van onze lieve kittens en oudere katten die we herplaatsen minder moeilijk.

Frederik en Mark

Wij, Mark Koese en Frederik Furnée, zijn thuis opgegroeid met katten en kittens. Vlak nadat we elkaar leerden kennen kregen we van een vriend twee jonge katten: de zusjes Spic en Spot, die hij wegens omstandigheden niet meer kon verzorgen.

Spot overleed in 2011. Als snel kamer we er achter dat Dikkie niet graag alleen is. Met de komst van Mika (Cornish Rex) in 2013 is onze voorliefde voor de Rex geboren en begonnen we ons in de verschillende rassen te verdiepen. Dikkie (Spic) werd ook ouder en Mika had een speel-kameraadje nodig. Toen zijn we op zoek gegaan naar een German Rex poes en zo kwamen we in contact met Inge Winter.

Alle katten wonen bij ons thuis in Amsterdam. We bieden de katten alle ruimte die ze nodig hebben. We hebben voldoende tijd om onze katten veel zorg en liefde te geven.

Cattery Irusan is geregistreerd bij Mundikat – NL onder nummer: M16-1870.

Opleiding en cursussen:

Kattengedrag (cursus bij Tinley Academie) – februari 2017

Tinley – 24 februari 2017

Kittens – welzijn door kennis (cursus bij KGA) – maart 2017

KGA – 11 maart 2017