Het ras

Karakter

Luna en Duna

De German Rex raskat heeft een vriendelijk, evenwichtig en plezierig karakter. De dieren zijn speels en aanhankelijk en hebben een groot aanpassingsvermogen. Waar ze echter moeilijk tegen kunnen, is alleen zijn; wilt u graag een German Rex, dan wordt aanbevolen voor een speelkameraadje te zorgen. Desondanks kunnen ze in de omgang met andere katten dominant zijn. Gelijkgestemde speelkameraadjes verdienen dan ook de voorkeur. Ze hebben een zacht en melodieus stemgeluid.

Uiterlijk

German Rex poes Mint Jikke Basari
Champion Mint Jikke Basari

De German Rex is een gespierde kat, zonder massief of plomp te zijn. het lichaam is middellang en in alle opzichten ronder en gedrongener van bouw dan de de elegante Cornish Rex. De German Rex heeft naar verhouding fijne poten van gemiddelde lengte, met ovale voetjes. De staart is van gemiddelde lengte, krachtig bij de aanzet en loopt geleidelijk uit in een punt.

De German Rex heeft een ronde kop met stevige wangen en een stevige kin. De neusrug heeft een lichte inkeping. De ronde ogen zijn gemiddeld van grootte. De oren zijn groot en ze hebben afgeronde punten.

bron: De grote kattenencyclopedie – Esther Verhoef

German Rex kater kitten Irusan's Dapper
Champion Irusan’s Dapper woont nu bij Cattery SE*OneWorld in Zweden