De vacht

De vacht van de German Rex is zacht, zijdeachtig van structuur en kan gekruld of gegolfd zijn. De harde dekharen ontbreken bij dit ras.

De German Rex mag in alle mogelijke kleuren, patronen en combinaties gefokt worden.

Artie en Foppe, altijd samen! (december 2019)

Er worden af en toe ook wel langharige German Rex raskatten geboren, wat een logisch gevolg is van het in-kruisen van Perzen in het German Rex-bestand. Deze zijn evenwel niet erkend.

Omdat de vacht van de German Rex hetzelfde is als die van de Cornish Rex, komt de vachtverzorging overeen. De vacht van de de German Rex heet amper onderhoud nodig. Het geregeld aaien van de German Rex kat is meestal voldoende om de vacht in een goede conditie te houden. Voor de tentoonstelling wordt de German Rex doorgaans gewassen en vlak voordat het dier bij de keurmeester verschijnt, wordt de vacht met een vochtige lap gestreken, zodat deze weer mooi krult.

Bron: De grote kattenencyclopedie – Esther Verhoef

German Rex kater Artie
Artie – januari 2019

Hypoallergeen

Een vraag die vaak gesteld wordt is: “Ik ben allergisch aan katten, maar er bestaan ook rassen waar je niet allergisch op reageert. Welke zijn dat?” Daarop is het antwoord kort: die rassen bestaan spijtig genoeg niet…
Maar hypoallergene rassen bestaan wel. Echter hypoallergeen betekent niet dat ze gegarandeerd geen allergie veroorzaken. Allergeen betekent “veroorzaakt een allergische reactie”. Hypo betekent “onder” of in deze combinatie “minder”.

Op het kattenforum SjEd staat een interessant artikel over dit onderwerp.
De link naar dit forum staat op https://www.irusan.nl/links-en-netwerk/.